Sivut

perjantai 25. tammikuuta 2013

Palmikkoa lapasiin

Joulukiireistä huolimatta ehdin käymään Joensuun Joulumarkkinoilla, joilla on perinteisesti paljon paikallisia käsityöläisiä ja paikallisia tuotteita myynnissä. Ostin Ilomantsilaista kasvivärjättyä 100% villalankaa yhden vyyhdin. Äiti valitsi värikseen vihreän ja kaipaili uusia lämpimiä lapasia. Markkinapäivänähän oli muistaakseni 20astetta pakkasta!

Lapasista jäi tämän verran lankaa jäljelle...
Pitkään aikaan en ole edes harkinnut palmikon neulomista, jotenkin se oli siellä neuletekniikoiden "mustalla listalla". Nyt kuitenkin alkoi kyllästyttää tavallisten sukkien ja lapasten neulominen, joten kaivelin ohjeitani ja löysin palmikolapasten ohjeen muistaakseni Modasta.. (Seuraava urakka on etsiä se lehti uudelleen! Talletin sen ilmeisesti johonkin erittäin hyvään talteen -_- )

Valmiit lapaset,
hieman epätasaiseen lankaan palmikko ei ehkä ollut ihanteellisin valinta.
Lanka oli melko paksua ja neuloin lapaset 4mm sukkapuikoilla, puoli numeroa isompi puikko olisi ollut sopivampi. Lopputulos kuitenkin miellyttää, niin minua kuin lapasten käyttäjääkin :) Kunhan löydän lehden, jossa ohje on, niin päivitän senkin tähän bloggaukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruusuja tai risuja? Kaikki palaute on tervetullutta, kiitos kommentistasi :)